Jubilæumsarrangementer
1907: 5 år

I 1907 fyldte FDF 5 år. Den officielle fest blev afholdt i Koncertpalæet i København.

I Vort Forbunds Historie skriver Aage Rostrup:
"I 1907, da FDF fyldte 5 Aar, var Landsforbundet saa nyt, - de fleste jydske Afdelinger var jo stiftet samme Aar -, saa det var naturligt, at det var Frederiksberg-Afdelingen, der fejrede Fødselsdagen og dertil indbød Repræsentanter for de løvrige Afdelinger, samt for Myndigheder og Institutioner, som Forbundet skyldte Tak.

Festen holdtes den 27. Oktober i Koncertpalæet og blev delvis gentaget den 31. Programmet bestod af Taler af Tornøe og Valentiner; der var Opvisning og Marchøvelser, ledet af Valentiner med Præcision og Holdning. Fanen med Baandene fra Sverigesturen førtes til Fløjen, mens alle rejste sig; men da opløstes Delingen pludselig, Drengene begyndte at slaas, 8 Drenge faldt saarede om, og Ambulancent rykkede frem; og efter at være forbundne førtes de »saarede« ud paa Baarer, í Guldstol o. s. v. - Tornøe viste Lysbilleder fra Sverigesturen - desværre var Billederne kommet i Uorden. - Der kom et Gymnastikhold, ledet af Schleppegrell, ind, hilst af bragende Bifald, - i meget kort Tid havde han maattet indøve Holdet, da den oprindelige Leder viste sig ikke at kunne magte det. Orkestret, udvidet med Fløjte, Violin, Violoncel og Klaver, blæste under stærkt Bifald Rützebecks »FDF-March«, dirigeret af Komponisten. Og saa vistes FDF's første Film, optaget af Hof-Fotograf Elfelt; Clou'et i den var en vældig Kamp i en Grusgrav i Dyrehaven.

Til Slut talte Valentiner ud fra Ordene: »Herren, Hærskarernes Gud er med os! Jakobs Gud er vor faste Borg!« og en Sang skrevet af stud. theol. Sv. Bøgh, blev sunget; vi anfører første og sidste Vers: -

Raskeste Gutter! Herligt er-Livet!
Jordens dejligste Plet er vort Hjem.
Ungdommens Kræfter alle er givet
Kække i Verden stævner vi frem!

Kristus er Livet, Kræfternes Kilde!
Glæden han skaber, hjælper i Sorg
Ham vil Vi tjene, aarle og silde;
Kristus vi kender, han er vor Borg!

Til Jubilæumsoversigt.

Referencer:
Frederiksberg Afdelingen
Koncertpalæet
Sverigesturen
Scleppegrell
Rützebeck
Aage Rostrup
Vort Forbunds Historie

FDF - Artikel nr. 3299 - oprettet 9. august 2019 - ajourført - Udskriv
© FDFs Visuelle Museum, Jomsborg
Kilde: Vort Forbunds Historie.