Jubilæumsarrangementer
1962: 10 år

I 1962 fyldte FPF 10 år.

Festlighederne blev afholdt i Aarhus den 15. september

I Frø står:
" For første gang kunne man sige, at det var FPF i averteret rampelys!
Festtalen blev holdt af FDFs daværende landsformand, domprovst Poul Schou, der udtrykte glæde over FPFs fremgang og videreudtalte, at han havde fået indtryk af standard og kvalitet i arbejdet, samtidig frydede han sig over den målbevidsthed, der prægede ledelsen.

Festaftenen indeholdt en stort anlagt revy med skud til højre og venstre - dengang var vi nemlig ikke alle steder i landet rigtig accepteret af FDF - man smilede venligt til os, men anså os for at være en lidt sær damekomite, som man gerne ville se lidt an.


(klik)
Efter festen var der altergangsgudstjeneste i domkirken, og om søndagen festgudstjeneste ved domprovst Jørgen Bøgh, som talte kernegodt og myndigt over dagens tekst om det ene fornødne. Han brugte et ord, som vi husker ham for. Det var ordet hakkeorden!
Siden er aktualiteten jo ikke gået af ordet, hakkeordenen trives vældigt i samfundet, når ingen rigtig vil tage ansvaret for noget.

Det var i 1962 - og inden der rigtig kom gang i ungdomsoprøret.

Piger fra hele Jylland var kommet med tog og store busser for at være med til formiddagens gudstjeneste, og om eftermiddagen var der fest i rådhushallen, der var fyldt til sidste plads.
Det var dengang, man kunne gå i optog og se engagerede ud, det var dengang vi havde store tamburkorps, som kunne gå i takt og se reglementerede ud - uden at det betragtedes som reaktionært. Det var dengang man kunne synge så højt, at taget løftede sig, og dengang man kunne skaffe kollektiv jubel ved at gi' den en tand til.

Ved ti-årsjubilæet blev der desuden udgivet et lille festskrift - et udvidet nummer af Førernyt - hvor Kaj Ove Jensen (HBs sekretær) dygtigt havde redigeret et lille tilbageblik over FPFs første 10 år. "

Til jubilæumsfestlighederne skrives sangen "For den danske ungdom, Gud til ære!".

FPFs første 10 år.

Til Jubilæumsoversigt.

Referencer:
Frø
Kaj Ove Jensen
Poul Schou

FDF - Artikel nr. 3308 - oprettet 20. august 2019 - ajourført - Udskriv
© FDFs Visuelle Museum, Jomsborg
Kilde: .