Den A.P. Møllerske Støttefond
Renoveringspuljen

2022:

Stor satsning på fremtidens spejderhytter og kredshuse

Den A.P. Møllerske Støttefond bevilger 80 mio. kroner til et kvalitetsløft af spejderhytter og kredshuse i hele landet.
Bevillingen skal dels bruges til at udvikle fremtidens bæredygtige, minimalistiske og funktionelle hytter og kredshuse, som uddeles til omkring 25 udvalgte lokalforeninger, dels til at støtte bæredygtig renovering af udvalgte hytter og kredshuse.

Rundt i landet står i omegnen af 2000 hytter og kredshuse, som hver uge samler godt 100.000 børn og unge, der er medlem af en lokal spejdergruppe eller FDF-kreds. Mange af dem er af ældre dato og skal i de kommende år enten renoveres eller skiftes ud.

Derfor har Den A.P. Møllerske Støttefond i samarbejde med spejderne og FDF igangsat en ambitiøs indsats, der skal bidrage til et kvalitetsløft af spejderhytter og kredshuse over hele landet og inspirere lokale foreninger til at træffe bæredygtige valg, når der i de kommende år skal renoveres eller bygges nyt.

----------oooooOooooo----------

2023:

Yderligere 27 foreninger får støtte fra Renoveringspuljen

Den A.P. Møllerske Støttefond har uddelt yderligere 6,3 mio. kroner til renovering af spejderhytter og kredshuse.

Oplevelser for FDFere og spejdere i fællesskab.

Den A.P. Møllerske Støttefond har uddelt yderligere 6,3 mio. kroner til 27 lokale foreninger, der har ansøgt om midler til renovering af deres spejderhytter og kredshuse gennem Renoveringspuljen.
I alt er der i løbet af 2023 blevet uddelt over 14 mio. kroner gennem Fondens Renoveringspulje, der er et unikt samarbejde mellem Spejderne, FDF og Den A.P. Møllerske Støttefond om at fremtidssikre spejderhytter og kredshuse rundt om i landet.

Også den anden og sidste ansøgningsrunde i Renoveringspuljen oplevede stor interesse, og Den A.P. Møllerske Støttefond har i denne omgang modtaget 88 ansøgninger fra lokale spejder- og FDF-foreninger.
Ansøgninger kom fra foreninger fra alle steder i landet, og der blev både til store og små renoveringer – bedst symboliseret af, at den mindste ansøgning var på 10.000 kroner, og den største var på hele 3,9 mio. kroner.
Ansøgningerne blev blandt andet vurderet ud fra projektets bæredygtighed i henhold til klima og drift, hyttens levetid, foreningens aktivitetsniveau og ansøgers bidrag til projektet.

27 foreninger på tværs af korps og regioner

I alt har 27 lokale foreninger fået godkendt deres ansøgninger for sammenlagt 6.300.000 kroner. Den største bevilling er én million kroner til udskiftning af taget på Vangede Kirkes Ungdomsgård, der deles af KFUM-Spejderne og De grønne pigespejdere, mens den mindste bevilling er 25.000 kroner til udskiftning af en varmepumpe hos FDF Vejen. Nedenfor kan du se oversigten over, hvilke organisationer som har modtaget bevillinger, og hvorfra i landet de kommer.
Fordeling på organisationer Fordeling på region
  • Det Danske Spejderkorps: 9
  • KFUM-Spejderne: 7
  • Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund: 7
  • De grønne pigespejdere: 1 *
  • Danske Baptisters Spejderkorps: 2
  • København, Sjælland og øerne: 13
  • Nordjylland: 7
  • Midtjylland: 4
  • Fyn: 2
  • Sydjylland: 1
* Donationen til De grønne pigespejdere er et samarbejde med KFUM-Spejderne i Vangede Kirkes Ungdomsgård.

Forkortet tekst af FDFs Hovedbestyelses information.

Artikel nr. 3587 - oprettet 14. december 2023 - ajourført - Udskriv
© FDFs Visuelle Museum, Jomsborg
Kilde: www.fdf.dk. Foto: Thomas Heie Nielsen.