Det kan man se…
Fra FDF’s første tid kan ses mange spændende ting: FDF’s første fane fra 1903. Bannerne fra Frederiksberg- og Københavnsafdelingerne. Et af de gamle geværer, som FDF lånte af Tøjhuset. Musikken har altid haft en stor plads i FDF’s historie, så dette har sin egen plads i udstillingen og her kan bl. a. ses FDF’s første tuba ( Frederiksberg afdelingens instrument no. 4 ) skænket af “Kjøbenhavns Børnehjælpsdag” i 1904. Uløseligt forbundet med FDF og FPF’s historie på Frederiksberg er Landkolonien Jomsborg, hvis udvikling vi kan følge fra Holger Tornøe’s original tegninger af “Thorvaldsminde og “ Bjørnebo” til den moderne sommerlejr der er rejst i dag.
I de forskellige montre kan ses glimt af FDF i de første år, FDF statuetter, og skiftende udstillinger om FDF og FPF’s Landslejre, vores blade og sangbøger, FDF musikken og FDF-liv på postkort samt en masse billeder af FDF og FPF gennem tiderne. FDF’s stifter Holger Tornøe’s forældre malede begge og vi kan bl. a. vise en del Jomsborg malerier af Tornøe’s moder.
Fra det “gamle Jomsborg” er der et køjesæt, som sammen med mannequindukker iført FDF oprindelige forbundsdragt - den hvide bluse - samt en delingsfører med førerkasket, som danner et tidsbillede fra FDF’s første år. Udstillingen rummer 20 mannequindukker iklædt stort set alle typer af forbundsdragter FDF og FPF har anvendt gennem tiderne.


FDF-Museet’s arkiv og database…
FDF-Museet har et righoldigt arkiv med FDF og FPF udgivelser, postkort, sangbøger, plakater, protokoller, org. tegninger og foto. FDF-Museet har en database på en PC’er, hvor der er samlet oplysninger over hele Landsforbundets kredse og distrikter, så man har mulighed for at finde ud af , hvem der har været kredsleder/kredsfører og formand for sin kreds og hvor mange medlemmer der har været gennem årene. Databasen indeholder også oplysninger over biografier og en masse af spændende FDF og FPF oplysninger.


De gamle drenge…
FDF-Museet får til stadighed mange gode ting, foto og spændende effekter. Når museet har besøg af gamle medlemmer, bliver mange anekdoter fortalt og de forskellige ting får deres plads i “historien”. Billeder bliver dataret og ansigterne får navne, denne hjælpende hånd en med til at give os vigtige oplysninger om vort materiale, så vi i fremtiden kan illustrere FDF og FPF’s historie på Frederiksberg og for hele Landsforbundet.